Tänään sitten vaihteen vuoksi leivoin, korvapuusteja tällä(kin) kertaa. Ohjeena käytin Myllyn Parhaan Korvapuustiohjetta, tykkään siitä henk. kohtaisesti. Alla ohje, kopioituna suoraan sivuilta http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/makeat_leivonnaiset/pullat/korvapuustit/
Voiteluun ja päälle: Jos leivot itse taikinan: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteenmuotoon (n. 50x50 cm). Levitä taikinalevyille sulaa / notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.-> / \ / \. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Pakastetaikinan ohjetta en viitsi laittaa. Kerrankin noista tuli sellaisia kiinteitä, eikä lösähtäneitä. Yleensä täytettä on liikaa ja siksi pullat läsähtävät AINA pellille, maku tietenkin on silloin parempi kun on enemmän makoisaa ;D Laitan tähän hieman epätarkan kuvan, kännykkäkameralla ei ihmeitä saada aikaan. Ja noissa näkyy ns. selvästi oma kädenjälki. : D | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
keskiviikko, 8. elokuu 2007
Kommentit