Tänään sitten vaihteen vuoksi leivoin, korvapuusteja tällä(kin) kertaa. Ohjeena käytin Myllyn Parhaan Korvapuustiohjetta, tykkään siitä henk. kohtaisesti. Alla ohje, kopioituna suoraan sivuilta http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/makeat_leivonnaiset/pullat/korvapuustit/ 

½

l

  maitoa

50

g  

hiivaa

1-2

tl

 suolaa

2

dl

 sokeria

1

rkl

 kardemummaa

1

 

muna

n. 14

dl

 Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 900 g)

100

g

 voita tai margariinia

     

  tai

2

pkt

 Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (pakaste 2 x 1kg)

 

 

 

Väliin:

 

50-100

g

 voi- tai margariinisulaa

1/2-1

dl

 sokeria tai fariinisokeria

1-2

rkl

 kanelia

Voiteluun ja päälle:
muna
raesokeria

Jos leivot itse taikinan:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteenmuotoon (n. 50x50 cm). Levitä taikinalevyille sulaa / notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.-> / \ / \.

Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat.
Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Pakastetaikinan ohjetta en viitsi laittaa. Kerrankin noista tuli sellaisia kiinteitä, eikä lösähtäneitä. Yleensä täytettä on liikaa ja siksi pullat läsähtävät AINA pellille, maku tietenkin on silloin parempi kun on enemmän makoisaa ;D Laitan tähän hieman epätarkan kuvan, kännykkäkameralla ei ihmeitä saada aikaan. Ja noissa näkyy ns. selvästi oma kädenjälki. : D

806319.jpg